Categorie: Privacybescherming

tiktok app

Tienduizenden Europeanen vragen samen persoonlijke data op bij techbedrijven

Ongeveer 65.000 mensen vragen donderdag aan drie grote techbedrijven welke gegevens ze over hen hebben verzameld. De tienduizenden mensen worden begeleid door de Stichting Onderzoek Marktinformatie (SOMI), dat zegt dat het de grootste gezamenlijke aanvraag van persoonsgegevens in Europa is.

clubhouse

How Instagram can take its child safety work even further

In May, I wrote that the child safety problem on tech platforms is worse than we knew. A disturbing study from the nonprofit organization Thorn found that the majority of American children were using apps years before they are supposed to be.

apps instagram, twitter, clubhouse, youtube en fscebook

Instagram makes under-16s’ accounts private by default

Instagram has made new under-16s’ accounts private by default so only approved followers can see posts and “like” or comment. Tests showed only one in five opted for a public account when the private setting was the default, it said. And existing account holders would be sent a notification “highlighting the benefits” of switching to private.

VN gebouw

Argentina’s data protection authority publishes it’s 2020 annual report

Argentina’s data protection authority, the Agency of Access to Public Information, i.e. the controlling authority pursuant to Data Protection Law No. 25,326, recently published its 2020 Annual Report on the protection of personal data.

Mozilla: afspraken Google over Chrome Privacy Sandbox kunnen beter

Afspraken die Google met de Britse mededingsautoriteit CMA wil maken over de Chrome Privacy Sandbox kunnen beter, zo vindt Mozilla. Third-party trackingcookies zijn volgens Google de voornaamste manier om internetgebruikers op het web te volgen en hen zo gerichte advertenties te kunnen tonen.

E-health, data protection and data security

Fitness trackers, electronic health cards, online consultations – the digital age has long since arrived in the world of medicine. With some driven by innovation and others still dragging their feet, the health sector now finds itself in the midst of digitalization.

binnenhof-torentje

Knops: geen bezwaar tegen gebruik van WordPress voor overheidssites

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) raadt het gebruik van WordPress voor overheidssites niet af. Daarnaast is de hoeveelheid bekende kwetsbaarheden geen exacte maatstaf om de veiligheid van een product te beoordelen, zo stelt demissionair staatssecretaris Knops op Kamervragen van DENK.

apple store

Eurocommissaris: Apple moet terughoudend zijn met privacy als concurrentiemiddel

Margrethe Verstager, de Eurocommissaris voor Mededinging, waarschuwt dat Apple terughoudend moet zijn met de inzet van zijn privacy- en veiligheidsmaatregelen als concurrentiemiddel, schrijft persbureau Reuters vrijdag. Volgens haar gebruikt de techgigant zijn regels om het downloaden van software van buiten de App Store tegen te houden en concurrenten buiten te sluiten.

hamer van rechter

Hoge Raad: Ziggo hoeft gegevens illegale downloaders niet te verstrekken

Dutch Filmworks heeft ook bij het hoogste rechtsorgaan van Nederland bot gevangen: Ziggo hoeft van de Hoge Raad geen gegevens over illegale downloaders te verstrekken. De Hoge Raad volgt daarmee het advies van de procureur-generaal. Een motivering wordt niet gegeven, volgens de Hoge Raad is dit niet nodig.

VN gebouw

China’s first DPO-like pilot roll out

Similar to GDPR, China’s draft Personal Information Protection Law also requires the designation of a Responsible Person for Personal Information. China’s southern Guangdong Province is the first to roll out a draft law that first implements a Chief Data Officer in 6 pilot government departments and 10 cities.

Burger zonder DigiD kan papieren vaccinatiebewijs laten maken

Burgers die niet over een DigiD beschikken en tegen corona zijn gevaccineerd kunnen de organisatie die het vaccin heeft toegediend vragen om een papieren vaccinatiebewijs te maken. Dat laat demissionair minister De Jonge van Volksgezondheid weten op vragen van Forum voor Democratie (FvD).

All the Ways Amazon Tracks You—and How to Stop It

Jeff Bezos has a hidden weapon: your data. While Amazon’s retail empire is built on a complex web of infrastructure and murky working practices, its selling success is based on an intricate knowledge of what millions of people buy and browse every day.

Werkgevers en werknemers worstelen met vaccinatievragen

“Heb jij je coronavaccinatie al gepland?” Het klinkt misschien onschuldig, maar mag je dat als werkgever wel aan een werknemer vragen? Arbeidsjuristen, werkgeversorganisaties en de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) merken dat werkgevers en werknemers hiermee worstelen. Zij vragen zich bijvoorbeeld af of zij voor een prik vrij krijgen of moeten geven en of ze ertoe kunnen worden gedwongen er een te nemen.

clubhouse

Kabinet wil telecomproviders verplichten om telefoonspoofing aan te pakken

Het kabinet komt later dit jaar met een voorstel om de Telecommunicatiewet zo aan te passen dat telecomproviders worden verplicht om telefoonspoofing aan te pakken. Een logische maatregel lijkt me dat je niet zomaar toestaat dat iedere klant ieder nummer als afzender kan sturen.

gezichtsherkenning

Britse toezichthouder bezorgd over misbruik van live gezichtsherkenning

De Britse privacytoezichthouder ICO maakt zich ernstig zorgen over misbruik van live gezichtsherkenningssystemen in de openbare ruimte, mede op basis van eigen onderzoek waarbij alle onderzochte organisaties die de technologie gebruikten of wilden inzetten zich niet aan de regels hielden.

Wat moet je met privacygevoelige informatie bij een bedrijfsovername?

Als een bedrijf een afdeling/onderdeel verkoopt, hoe moet er dan worden omgegaan met privacygevoelige informatie? Ik denk dan aan niet alleen de personeelsadministratie maar ook bijvoorbeeld backups van oude klantgegevens.

Amazon blokkeert Googles nieuwe trackingmethode FLoC

Amazon heeft op een aantal eigen websites, waaronder Amazon.com en WholeFoods.com, besloten om Googles nieuwe trackingmethode FLoC te blokkeren. Wanneer Chrome-gebruikers deze sites bezoeken zal de browser deze informatie niet gebruiken om de gebruiker in een bepaald cohort te plaatsen.

apple sign

Apple’s Cook says proposed EU tech rules threaten security of iPhones

Apple boss Tim Cook took aim on Wednesday at proposed European rules aimed at curbing the power of U.S. tech giants, saying they could pose security and privacy risks to iPhones.

Can an employer use video surveillance to monitor whether its employees abide by preventive measures and wear protective masks?

The on-going pandemic of Covid-19 has put many challenges before the society. In that manner, some of them raised questions related to whether they can install or use already installed video surveillence to monitor the usage of protective masks by their employees. Part of the answer to their question was given by the Serbian Data Protection Authority which has recently issued an opinion.

fingerprinting

Zijn hashes van vingerafdrukken anoniem of mogen ze toch niet van de AVG?

Ik wil als security officer biometrie inzetten en heb daarvoor een oplossing die met templates en hashes werkt, zodat er geen vingerafdrukken hoeven te worden opgeslagen. Een nieuw genomen vingerafdruk wordt tot een hash omgezet die wordt gematcht tegen een database. Dat lijkt mij veilig en bovendien buiten de AVG vallen. Onze FG zegt dat dit nog steeds biometrische gegevens zijn en dat het dus niet mag. Klopt dat?

google-hq

Google to work with UK regulators on its big ad-tracking shakeup

The UK’s competition regulator, the Competition and Markets Authority (CMA), will collaborate with Google as it attempts to rework online ad targeting, the regulator and Google have announced. It comes as Google is attempting to phase out the use of third-party cookies for tracking and targeting users with ads and instead use a new set of technologies it’s calling Privacy Sandbox.

apple sign

Apple is turning privacy into a business advantage, not just a marketing slogan

Apple unveiled new versions of its operating systems on Monday which showed that the company’s focus on privacy has taken a new turn. It’s not just a corporate ideal or a marketing point anymore. It’s now a major initiative across Apple distinguishing its products from Android and Windows competition.

apple store

Apple bolsters AirTags privacy measures

Apple said it’s adjusting its approach to its AirTags sensors, changing the time they play an alert when separated from their owner, and also creating new ways to warn people an unexpected AirTag or Find My network-enabled device is nearby.

Vaccine passports likely to be dropped as aid to lifting restrictions in England

Plans to make Covid documents a requirement of entry to mass events are likely to be dropped as the government grapples with how it can safely lift the final set of restrictions in England within weeks.

Deze site maakt gebruik van functionele cookies. Als u ook toegang wilt tot ingesloten inhoud waarbij mogelijk trackers gehanteerd worden van deze aanbieders, klikt u op accepteren. Lees onze privacyverklaring

Deze site is standaard ingesteld op 'cookies toestaan", om je de beste mogelijke blader ervaring te geven. Als je deze site blijft gebruiken zonder je cookie instellingen te wijzigen, of als je klikt op "Accepteren" hieronder, dan geef je toestemming voor het gebruik van Cookies.

Sluiten